ПоддержатьУкраїнська

Депутату незаконно утвореної «народної ради ЛНР» повідомили про підозру

StopCor
StopCor

StopCor

Депутату незаконно утвореної «народної ради ЛНР»  повідомили про підозру

За процесуального керівництва прокуратури Луганської області так званому депутату незаконно утвореної «народної ради ЛНР» заочно повідомили про підозру за ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України.

За матеріалами слідства, 11 листопада 2018 року мешканець Луганської області взяв участь у «чергових виборах голови та депутатів народної ради ЛНР III скликання», які організувала, профінансувала та провела окупаційна адміністрація РФ. У складі незаконно утвореного органу влади – так званої «народної ради» депутат з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади України, зокрема, брав участь у пленарних засіданнях комітетів «народної ради ЛНР», розробляв псевдозаконопроекти та виступив автором 22 «депутатських звернень».

За участі вказаної особи приймаються юридично нікчемні «закони та нормативно-правові акти» для забезпечення функціонування самопроголошених органів Луганської області, що з 2014 року перебувають під контролем РФ.

Оскільки громадянин України переховується від правоохоронних органів на тимчасово окупованій території Луганської області, наразі його оголошено в розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Прес-служба прокуратури Луганської області

Другие новости