ПоддержатьУкраїнська

Депутату селищної ради на Луганщині повідомлено про підозру в організації незаконного референдуму

StopCor
StopCor

StopCor

Депутату селищної ради на Луганщині повідомлено про підозру в організації незаконного референдуму

Керівник Луганської обласної прокуратури повідомив депутату Троїцької селищної ради Луганської області VII скликання про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

За даними слідства, 11 травня 2014 року депутат взяла участь в організації та проведенні незаконного референдуму щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР» на території смт Троїцьке Луганської області. Жінка здійснювала облік осіб, видавала «бюлетені», слідкувала за процесом та порядком голосування на «дільниці», що входило до її обов’язків як «члена виборчої комісії».

Після проведення псевдореферендуму бюлетені, протоколи та інші документи передали до «центральної виборчої комісії» для подальшого проголошення самостійності «Луганської народної республіки».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним управлінням Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях, процесуальне керівництво – Луганською обласною прокуратурою.За матеріалами Луганської обласної прокуратури

Другие новости