ПоддержатьУкраїнська

Ділянку землі, яка перебуває у приватній власності, сесія міськради передала до земель запасу міста

StopCor
StopCor

StopCor

Ділянку землі, яка перебуває у приватній власності, сесія міськради передала до земель запасу міста

Ділянку землі, яка перебуває у приватній власності, сесія міськради передала до земель запасу міста

Ділянку землі, яка перебуває у приватній власності, сесія міськради передала до земель запасу міста

Останнім часом довкола комунального підприємства «Калинівський ринок», яке найвагоміше поповнює бюджет міста, багато суперечок та непорозумінь. Не встигли стихнути мітинги підприємців п’ятого сектору, які відстоювали право залишитися працювати на своїх місцях, забили на сполох підприємці ринку «Добробут». Люди занепокоєні, що буде з їхніми торговими місцями після пертурбацій на ринку зі зміною власника землі, на якій встановлені їхні торговельні споруди.

Річ у тім, що рішенням сесії Чернівецької міськради від 25 липня, земельну ділянку розміром 7,4 га, яка належала приватній особі, передали у користування територіальній громаді. Наступним рішенням буде передача ринку «Добробут» МТК «Калинівський ринок» для здійснення підприємницької діяльності.

Точка зору

Міська рада знищує бізнес підприємців-опозиціонерів

Олексій Каспрук,

керівник фракції "Фронту змін" у Чернівецькій міській раді

Міська рада, прикриваючись "благими" намірами, забирає у підприємців приватну власність, за яку вони заплатили гроші.

Приватна фірма викупила земельну ділянку у міської ради за п’ять  мільйонів гривень. Сьогодні всі кажуть, що треба повернути землю місту, а  про те що треба віддавати гроші інвесторові, ніхто навіть не згадує.

Жодних претензій до підприємства від прокуратури щодо неправомірності  оцінки вартості земельної ділянки під час її купівлі немає.

Підприємство вклало гроші у купівлю землі та розвиток бізнесу, а  тепер міська рада забирає цю земельну ділянку. Так чинять, бо керівником  цього підприємства є депутат-опозиціонер.

Рішення про передачу земельної ділянки, на якій працює «Добробут», намагалися «просунути» в міськраді ще в травні. Тоді депутатам забракло голосів, бо не голосували опозиціонери.

Питання передачі землі місту, яку кілька років тому придбала приватна структура «Інвест-Альянс»майже за п’ять мільйонів гривень, окрім бізнес-інтересів, має і політичне забарвлення. За чималий клин землі розгорнулася запекла боротьба.

Ще 2012 року міська рада почала судитися із власниками землі, аби повернути її місту. Мотивувала тим, що земельну ділянку придбали, порушуючи закон, за заниженою вартістю, тому користується приватна фірма цією земельною ділянкою незаконно.

Однак підприємців, які торгують на ринку «Добробрут», найменше цікавить, хто керуватиме ринком. Для них важливіше зберегти свої робочі місця, за які колись вже заплатили чималі гроші.

Секретар міськради Віталій Михайлішин запевнив, що підприємців, які торгують на «Добробуті», ніхто з ринку не вижене.

Читайте также: Оптовый рынок в Броварах продали за 44,5 млн

– Підприємці, які заплатили за торговельні місця попередньому власникові землі, й надалі зможуть там працювати, – зазначив В. Михайлішин. – Їхні місця збережуть, ніхто нікого не буде виганяти.

Ольга МАКСИМЮК

Думки вголос

Чи впевнені в тому, що не втратите своє торгове місце на ринку після зміни власника?

Микола, підприємець ринку «Добробут»

Орендую магазин на ринку уже багато років. Думаю, якщо землю передадуть у комунальну власність, ніхто нас звідси не вижене. Хоча бути впевненим у цьому не можемо, адже хоч і підприємцям багато обіцяють, сподіватися на це не варто.

У нас відбулися збори підприємців, ми усі проти зміни власника. Але нашу думку не запитували. Вважаємо, що це рейдерська атака захоплення ринку. Якщо буде потрібно, люди вийдуть на мітинг.

Оскільки ринок приватний, маємо низку переваг перед комунальним. Наприклад, тут жодні служби не мають права здійснювати перевірку. А на Калинівському підприємців перевіряють мало не щодня.

Анна, підприємець ринку «Добробут»

У нас немає достатньої інформації про те, що відбувається. Навіть не знаємо, хто нині власник «Добробуту». Що нова влада зробить з нашими магазинами, не можемо навіть припустити.

Ольга, підприємець ринку «Добробут»

Нашу думку ніхто не враховує, від нас нічого не залежить. Усе вирішують за спинами підприємців, і жодні мітинги не дають результатів.

Для нас важливо, аби не підвищували ринковий збір. Якщо буде торгівля, не важливо, хто буде керувати.

Єдиний недолік, у нас немає документів на право власності на магазини, які орендуємо. У нас, коли строк оренди землі закінчиться, залишимося ні з чим.

Читайте также: СМИ сообщили о захвате городского рынка в Ивано-Франковске и бездействии полиции

Опитування провела Ольга МАКСИМЮК

Другие новости