ПоддержатьУкраїнська

До уваги мисливців!

StopCor
StopCor

StopCor

До уваги мисливців!

З сьогоднішнього дня в мисливських угіддях Одещини відкривається сезон полювання на пернату дичину. Тому поліцейські нагадують про основні вимоги до мисливців, правила безпеки для них і йдуть у рейди для здійснення контролю за їх дотриманням.

«Стрілець під час полювання повинен мати з собою державне посвідчення мисливця, дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю, ліцензію на добування мисливських тварин, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита, а за наявності собак мисливських порід – паспорт на них чи інших ловчих звірів або птахів із відміткою про щеплення на сказ та допуск до полювання у поточному році», - зазначає т.в.о. заступника начальника Біляївського відділу поліції Максим Лойко.

Також поліцейський наголошує, що з метою попередження надзвичайних подій полювачі повинні дотримуватися правил безпеки при користуванні мисливською зброєю. Категорично забороняється застосовувати зброю в населених пунктах, на відстані, ближче ніж 200 метрів від будівель, де можливе перебування людей, в угіддях, не зазначених у дозволі. Також заборонено направляти зброю в бік людей, транспорту, житлових приміщень, залишати її без нагляду, передавати іншим особам, використовувати в стані алкогольного сп’яніння, користуватися чужою зброєю.

«Порушення в мисливстві тягнуть за собою адміністративну відповідальність згідно зі статями 174, 190, 191, 192 КУпАП. Поліцейські сподіваються на здоровий глузд мисливців та їх правосвідомість, разом з тим будуть суворо контролювати процес полювання», - зазначають представники дозвільної системи ГУНП в Одеській області.

З шостої години ранку в плавнях Біляївського району вже проводить відпрацювання група з працівників дозвільної системи та дільничних територіального ВП, а також представників єгерської служби та прикордонників. Рейдовики перевіряють мисливців на дотримання правил полювання в дністровських плавнях у Маяках, на водоймах в селах Василівка та Граденіці, на кучурганському водосховищі та озері Путрене в селі Троїцьке.

До уваги мисливців!
До уваги мисливців!
До уваги мисливців!
До уваги мисливців!
До уваги мисливців!

Такі перевірки організовані в усіх мисливських угіддях Одещини.

Відділ комунікації поліції Одеської області

(за матеріалом Біляївського ВП)

Другие новости

Руководителя отделения больницы во Львовской области поймали на взятке за фиктивную инвалидность уклонистам

Руководителя отделения больницы во Львовской области поймали на взятке за фиктивную инвалидность уклонистам

Врачи выдавали фальшивые медицинские заключения о состоянии здоровья "пациентов", на основании которых военнообязанные признавались непригодными к службе