ПоддержатьУкраїнська

Доказову базу можна сформувати на основі інформації з відкритих джерел

StopCor
StopCor

StopCor

Доказову базу можна сформувати на основі інформації з відкритих джерел

«Розвиток технологій диктує необхідність нових підходів та методів розслідувань», — наголосив керівник Управління внутрішнього контролю Роман Осипчук на зустрічі детективів НАБУ з Артемом Старосеком, засновником агентства Molfar.

Під час розмови детективи обмінювались досвідом з використання OSINT — розвідки на основі відкритих джерел — та здобували практичні навички з пошуку «електронного сліду» людини в соціальних мережах.

«Потрібну інформацію можна знайти у відкритих джерелах через аналіз акаунтів, контактів і змісту постів в соціальних мережах, пошук по зображеннях, автоматизований пошук в реєстрах і агрегаторах», — зазначив керівник Управління внутрішнього контролю Роман Осипчук. «Особливої уваги потребує і робота з технічними даними: аналіз мережевої інфраструктури, метаданих, зв’язків між доменами. Тут детективам стає в нагоді досвід колег з бізнес-сектору».

Технології OSINT дають можливість створити доказову базу, яка може бути використана під час судового розгляду справ.

Артем Старосек підкреслює, що крім збору інформації з відкритих джерел необхідно її проаналізувати та інтерпретувати належним чином: «Крупинки зібраної інформації повинні скластися в єдину картину, стати доказами, фактами, основою вірних рішень».

Другие новости

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских 'Калибров'

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских "Калибров"

Чиновник входит в близкое окружение высшего военно-политического руководства России и возглавляет предприятие, которое является главным производителем крылатых ракет "Калибр"