ПоддержатьУкраїнська

Донбас перетворюється на найбільш замінований регіон світу – ООН

StopCor
StopCor

StopCor

Донбас перетворюється на найбільш замінований регіон світу – ООН

За даними звіту помічника генсекретаря ООН з гуманітарних питань Урсули Мюллер, Донбас стрімко перетворюється в один з найбільш замінованих регіонів у світі через бойові дій.

За її словами, особливо гостра ситуація з замінованими територіями на лінії розмежування, включаючи контрольно-пропускні пункти, пише Deutsche Welle.

За даними Міноборони, з липня 2014 по листопад цього року від вибуху мін в Донбасі отримав поранення 701 військовослужбовець і 199 військових загинули. З початку 2017 року на вибухових пристроях підірвалися 134 військовослужбовці, з них – 34 загинули.

За даними Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій, з 2014 року в Донбасі внаслідок мінно-вибухових травм постраждали понад 160 мирних мешканців, у тому числі 23 дитини.

З них 50 осіб загинули, серед них 4 дитини. Тільки з початку цього року на мінах підірвалися 29 людей, в тому числі п'ятеро дітей.

Національний менеджер з питань економіки навколишнього середовища та військово-політичних програм координатора ОБСЄ в Україні Ярослав Юрцаба зазначив, що для очищення всієї замінованої території на контрольованих і неконтрольованих ділянках потрібно 15-20 років.

"Це за умови, що бойові дії будуть припинені до кінця цього року. Якщо хаотичне мінування триватиме і далі, то це вже серйозне питання гуманітарного та економічного розвитку України ", – наголосив він, додавши, що ця проблема вже вимагає негайних рішень.

Раніше сьогодні генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер заявив, що переговорний процес з врегулювання ситуації в Донбасі зайшов у глухий кут.

Другие новости