ПоддержатьУкраїнська

Експерти попередили жителів Донбасу про можливі екологічні катастрофи

StopCor
StopCor

StopCor

Експерти попередили жителів Донбасу про можливі екологічні катастрофи

Керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації генерал-майор Анатолій Петренко закликав  не допустити в зоні АТО екологічну катастрофу.

Про це розповіли в прес-службі штабу АТО.

"Українська сторона вже отримала дві відмови для проведення відновлювальних робіт у Мар'їнці та Красногорівці, а також Авдіївському коксохімічному заводу без повідомлення причин", – йдеться в повідомленні.

Петренко закликав російську сторону вжити усіх можливих заходів для примушення бойовиків Донбасу надати гарантії безпеки для проведення ремонтних робіт та відновлення інфраструктури Донбасу. Він розповів, що потрібно провести ремонт 20 основних об'єктів, а особливо фенольного заводу у населеному пункті Новгородське.

"У разі його пошкодження, існує загроза витоку фенолу, формальдегіду, сірчаної кислоти у річку Кривий Торець та, як наслідок, забруднення річки Сіверський Донець, яка є єдиним джерелом питної води для всього Донбасу", – наголосив він.

Раніше повідомлялося, що  голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець сказав, що затоплення шахт на Донбасі може призвести до екологічної катастрофи.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що окупованим територіям Донбасу загрожує екологічна катастрофа через дії російсько-терористичних військ.

Другие новости