ПоддержатьУкраїнська

ЄС посилить режим прикордонного контролю

StopCor
StopCor

StopCor

ЄС посилить режим прикордонного контролю

З 7 квітня черги на кордоні України з європейськими державами, що входять до складу ЄС, значно зростуть, попереджає польська прикордонна служба. Адже була ухвалена пропозиція Європейської комісії з посилення прикордонного контролю в країнах Шенген-зони через загрозу терактів.

ЄС посилить режим прикордонного контролю

Новину повідомляє "Преса України".

Правила перетину зовнішніх кордонів Спільноти посилили Європейський парламент та Рада ЄС.

"Зміна правил Шенгенського кодексу про кордони накладає на всі держави-члени обов'язок ретельно перевіряти кожну людину, яка в'їжджає на територію Шенгенської зони або виїжджає з неї. Зміни до Шенгенського кодексу є реакцією ЄС на терористичну загрозу у Європі", – сказала речниця головного коменданта Прикордонної служби Польщі Аґнєшка Ґоліас.

Як нагадала вона, "досі усі громадяни країн-членів ЄС підлягали спрощеній процедурі контролю". "Від 7 квітня кожна людина, яка перетинає зовнішній кордон у всіх пунктах пропуску – автомобільних, піших, морських портах і аеропортах - будуть ретельно перевірятись", – сказала Ґоліас.

Вона наголосила, що посилення перевірок вплине на тривалість перетину кордону і може її збільшити. Речниця запевнила, що польська Прикордонна служба обіцяє мінімізувати негативні наслідки адаптації нових правил ЄС.

Аґнєшка Ґоліас додала, що на основі вивчення збільшення інтенсивності прикордонного руху та у випадку потреби будуть відкриті додаткові пункти проходження контролю, а в окремих випадках – також мобільні пункти.

Нагадаємо, дипломатичні представництва Польщі у Луцьку, Вінниці, Харкові, Києві та Одесі відновили свою роботу. Про це офіційно проінформувало Міністерство закордонних справ Польщі.

Другие новости