ПоддержатьУкраїнська

Фахівець розповів, скільки тонн бурштину є на Рівненщині

StopCor
StopCor

StopCor

Фахівець розповів, скільки тонн бурштину є на Рівненщині

На засіданні сесії Рівненської облради виступив гендиректор державного підприємства "Українська геологічна компанія" Богдан Слободян. Він розповів, скільки тонн бурштину є на Рівненщині.

Про це повідомляє агенція новин "Рівне Інформаційне".

За словами фахівця, є дві компанії, які займаються легальним видобутком бурштину на Рівненщині – "Бурштин України" та "Сонячне ремесло". Остання займається розробкою родовищ у Володимирецькому районі:

"Офіційно в минулому році добуто близько 5 тонн бурштину, все інше – незаконно видобутийкамінь. Протягом десяти років проводилися дослідження надр. Досліджено 1 млн 76 тисяч гектарів, це була переважно робота з фондовою інформацією. Згідно з результатами, площа перспективних робіт складає близько 4 тисяч гектарів, або 35% від загальних територій. Всього в надрах є щонайменше 19-20 тисяч тонн бурштину на площі 350-400 тисяч гектарів", – зауважив Богдан Слободян.

Також він зауважив, що внаслідок незаконного видобутку бурштину, дорогоцінне каміння дешевшає. Якщо раніше на бірші в Гданську ціна за грам становила більше 4 доларів США, то зараз – 2.

Другие новости