ПоддержатьУкраїнська

Фігуранта "газової справи Онищенка" затримали на виході з Лук'янівського СІЗО

StopCor
StopCor

StopCor

Фігуранта 'газової справи Онищенка' затримали на виході з Лук'янівського СІЗО

Валерій Постний, що фігурує у "газовій справі Онищенка", знову опинився в наручниках, як тільки покинув Лук'янівське СІЗО в Києві. Його затримали спецпризначенці НАБУ.

Новину повідомляє "Преса України".

Обвинуваченого у "газовій справі Онищенка" Валерія Постного випустили з Лук'янівського СІЗО, оскільки сплив термін його утримання за підозрою. Проте опівночі його одразу знову затримали спецсили Національного антикорупційного бюро за новою підозрою.

Постного повезуть в НАБУ для слідчих дій, а після цього – в ізолятор тимчасового тримання.

Як повідомляє Громадське, суд 15 червня вже другий день намагався обрати запобіжний захід для Постного. У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що Постного досі не арештували через затягування процесу адвокатами.

Солом'янський суд Києва переніс засідання у справі Постного на 9:30 16 червня.

Нагадаємо, Олександр Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

В СБУ заявили також про початок досудового слідства щодо Онищенка за ознаками державної зради. У липні 2016-го Онищенко виїхав з України після того, як Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання й арешт.

Другие новости