ПоддержатьУкраїнська

Глава Львівської митниці "погорів" на півмільйонному хабарі

StopCor
StopCor

StopCor

Глава Львівської митниці 'погорів' на півмільйонному хабарі

Заступник генпрокурора та головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що заступника глави Львівської митниці затримано на півмільйонному хабарі.

Про це він розповів на своїй сторінці в соцмережі.

"Вчора, 19.01.2017 військовою прокуратурою Львівського гарнізону спільно та за оперативними матеріалами УЗЕ у Львівській області ДЗЕ Національної поліції, задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди (в народі хабара) у розмірі 15 тис. доларів США виконувачем обов'язків заступника начальника Львівської митниці ДФС", - написав Матіос.

Правоохоронці з'ясували, що затриманий керівник організував схему поборів. Зокрема, підлеглі працівники повинні були сплачувати "данину" аби він посприяв у залишенні їх на посадах під час реформування митниці.

У відомстві розповіли, що зараз слідчі встановлюють інших посадових осіб, які можуть бути причетні до даної корупційної схеми.

"Про побори знизу вверх знають всі, але заявили й процесуально дали свідчення окремі сміливці лише тепер. Може дійсно довіра до органів правопорядку і прокуратури по крихті росте?" - відзначив він.

Глава Львівської митниці ''погорів'' на півмільйонному хабарі

Глава Львівської митниці ''погорів'' на півмільйонному хабарі

Раніше повідомлялося, що у Миколаєві один із заступників начальника управління Державної фіскальної служби систематично вимагав і отримував хабар від місцевого підприємця. Загальна сума неправомірної вигоди становила 700 тисяч гривень.

Нагадаємо, співробітники служби безпеки України та прокуратури затримала у Кропивницькому на хабарі в 100 тисяч гривень двох керівників об'єднаної податкової інспекції ДФС.

Другие новости