ПоддержатьУкраїнська

Голова "Хмельницькобленерго", якого підозрюють у розтраті бюджетних коштів, ховається від правосуддя?

StopCor
StopCor

StopCor

Голова 'Хмельницькобленерго', якого підозрюють у розтраті бюджетних коштів, ховається від правосуддя?

Відкриттю трансформаторної  підстанції «Прибузька» було присвячено чимало статей у ЗМІ: скрізь писали про її унікальність. Але в жодній, звісно, не йшлося про цікаву корупційну схему. Тендер на будівництво виграла російська компанія. Натомість виконувала роботу українська. Саме це і допомогло вкрасти двадцять мільйонів гривень  з державного бюджету.

Олександр Шпак протягом 18 років очолював державну енергопостачальну компанію «Хмельницькобленерго». У квітні Генеральна прокуратура України повідомила його про підозру у розтраті коштів – на 23 мільйони гривень.  З’ясувалося, що під час будівництва трансформаторної підстанції «Прибузька» була значно завищена вартість обладнання.

За втілення цієї корупційної схеми прокуратура вимагала обрати Шпаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Втім, на судове засідання 25 квітня, де пана Шпака могли б заарештувати, він не прийшов. Натомість терміново ліг до кардіологічного відділення лікарні. Журналісти «Стоп Корупції» намагались відвідати медичний заклад і взяти коментарі лікарів, проте дізнатись у спеціалістів, що ж не так зі здоров’ям у колишнього члена Партії регіонів, їм не вдалося. Єдине, що дізналась знімальна група – одіозний посадовець виписався з лікарні ледь не перед самою появою журналістів.

Детальніше про розслідування «СтопКору» на Хмельниччині дивіться у відеосюжеті. 

https://youtu.be/EUmF_LfUaSY

Другие новости