ПоддержатьУкраїнська

Хабар за перетин кордону до Молдови – ДБР затримало прикордонника 

StopCor
StopCor

StopCor

Хабар за перетин кордону до Молдови – ДБР затримало прикордонника 

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, затримали прикордонника відділу прикордонної служби «Старокозаче» Білгород-Дністровського загону.

Досудовим розслідуванням встановлено, що сержант вимагав від громадянина України неправомірну вигоду у сумі 350 доларів США за безперешкодний перетин державного кордону до Республіки Молдова групою громадян та переміщення заборонених предметів.

Прикордонника затримано 11.08.2020 у Білгород-Дністровському районі Одеської області після одержання ним неправомірної вигоди у сумі 350 доларів США від громадянина у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії,а також вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України) та обрання  відносно нього запобіжного заходу й відсторонення від займаної посади.

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України. Оперативний супровід – Управління СБ України в Одеській області та Відділ внутрішньої та власної безпеки по Білгород-Дністровському прикордонному загону.

Другие новости