ПоддержатьУкраїнська

Кабмін оцінить доцільність жовтого сигналу світлофора

StopCor
StopCor

StopCor

Кабмін оцінить доцільність жовтого сигналу світлофора

В Україні зі світлофорів може зникнути жовтий сигнал. Причина цього – смертоносна аварія у Кривому розі, на яку відреагували у Кабміні.

Новину передає "Преса України".

У середу, 18 квітня, Кабмін звернувся до МВС, Мінінфраструктури, Державного агентства автомобільних доріг "Укравтодор", Нацполіції, Держслужби з безпеки на транспорті "Укртрансбезпеки". Останнім доручено розглянути питання про скасування жовтого сигналу світлофора.

Якщо вищезгадані відомства вирішать, що це необхідно зробити, питання буде винесено на розгляд уряду. Таким чином у Кабміні відреагували на аварію у Кривому Розі, де автомобіль Mazda протаранив маршрутку та автобус. Аварія сталась через те, що легковик проскочив на жовте світло. В результаті загинуло 10 осіб. Ще 19 людей постраждали, четверо з них знаходяться у важкому стані.

"Всі, хто загинув, – це працівники підприємства з різних цехів, різних ділянок. У віці - від 27 років до 60. Вони їхали на першу зміну", – уточнив начальник відділу безпеки руху на транспорті ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" Сергій Лук'яненко.

У зв’язку з ДТП уряд дав добро на створення комісії з технічного розслідування ДТП. Її очолив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк. До 23 травня поточного року стануть відомі деталі смертоносної аварії.

Другие новости