ПоддержатьУкраїнська

Команда "СтопКору" проходить навчання у своїй школі громадянської освіти

StopCor
StopCor

StopCor

Команда 'СтопКору' проходить навчання у своїй школі громадянської освіти

Активісти «Стоп корупції» з усієї країни проходять навчання у школі Громадянської освіти. Тема семінарів третього дня – антикорупційні кампанії громадських організацій: планування та перебіг антикорупційної кампанії. 

Команда ''СтопКору'' проходить навчання у своїй школі громадянської освіти

«У неділю 13 травня теми семінарів буде викладати цікава людина Ганна Соломатіна, громадський діяч, експерт у сфері захисту, викривач діяльності НАЗК, економіст та юрист, має 20-річний досвід професійної діяльності у сфері державного управління, очолювала Департамент фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК. У листопаді 2017 р. Ганна Соломатіна розкрила інформацію про фальсифікацію головою НАЗК перевірок е-декларацій», – анонсували учасники навчального процесу.

Напередодні слухачі Школи громадянської освіти розібрались із комунікацією з юридичних питань із профільним департаментом проекту, дізнались про розподіл на складові процесу децентралізації та отримали настанови, як громадському активістові захистить від переслідувань і утисків через професійну діяльність.

Команда ''СтопКору'' проходить навчання у своїй школі громадянської освіти

Нагадаємо, у березні відбувся другий модуль навчання у «Школі громадянської освіти». Тобі у заході взяли участь представники 14 осередків проекту. Про програму другого дня навчання розповіла журналістка «СтопКору» Дарина Ткачук.

«На другому модулі Школи громадянської освіти член Громадської ради НАБУ та виконавчий директор ГО «Антикорупційний штаб» Сергій Миткалик розповів громадським активістам, що таке публічна інформація та як можна отримати публічну інформацію. Тобто активісти більш детально дізналися про інформаційні запити до органів влади. Розглянули також, як за допомогою публічної інформації можна запобігати корупції. Важливим питанням виокремили підстави, чому можуть відмовити у доступі до публічних даних та як оскаржити таку відмову. Сергій Миткалик також розказав та на практиці разом з активістами розглянув сферу державних закупівель. А також розповів, чому наразі в цій сфері так розвинена корупція та як правильно їй протидіяти», – розповіла журналістка «Стоп корупції» Дарина Ткачук.

Команда ''СтопКору'' проходить навчання у своїй школі громадянської освіти

Додамо, що всі спікери, які проводять навчання у «Школі громадянської освіти», будуть обговорюють різноманітні теми, які безпосередньо цікавлять  громадських активістів. Всі заняття спрямовуються на те, щоб антикорупціонери отримали певні компетентності та навчилися чомусь новому.

Представники «СтопКору» зазначають, що по закінченню всіх тренінгів активісти мають використати свої знання на практиці.

«Згідно з планом, наші громадські активісти мають провести круглі столи в регіонах України, інформаційні кампанії, так само провести громадські антикорупційні кампанії та досягти конкретних результатів», – зазначив керівник проектного офісу ГО «Стоп корупції» Леонід Волошенко.

«Ми навчимо активістів, як розміщувати інформацію, як проводити адвокаційну кампанію, як звернутися до правоохоронних органів, до місцевої влади. Для цього вони повинні добре розуміти, як працюють органи місцевого самоврядування, як впливати на рішення які приймають ці органи», – додав представник «Стоп корупції».

Команда ''СтопКору'' проходить навчання у своїй школі громадянської освіти

Нагадаємо, ще наприкінці січня за підтримки Євросоюзу для громадських активістів з різних куточків України розпочали проект, який називається Школа громадянської освіти. Його метою є обізнаність громадськості у питаннях боротьби з корупцією в Україні.

"Для того, щоб зрозуміти, як боротися з корупцією – потрібно розуміти, яким чином вона з’являється. Тому ми запроваджуємо навчання, яке буде сприяти обізнаності в політичних процесах, обізнаності в правах громадянського суспільства і його представників", – зазначила один зі спікерів – Людмила Зубрицька – доцент кафедри політології НаУКМА, директор інституту громадянської освіти.

Додамо, що у січні цього року представники центрального офісу ГО "Стоп корупції" спільно з тридцятьма активістами з вісімнадцяти регіональних представництв проекту з усієї України відкрили і провели перші дні навчання у «Школі громадянської освіти". Команда ГО «Стоп корупції» заснувала та запустила роботу унікальної «Школи громадянської освіти». Реалізація ініціативи стала можливою завдяки підтримці Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні (EUACI).

«Школа громадянської освіти дозволить підвищити спроможність місцевих громад протидіяти корупції та сприятиме антикорупційним реформам на місцевому рівні. У результаті цього проекту громадські активісти з ГО «Стоп корупції» навчаться досліджувати корупційні ризики у місцевих органах влади, проводити розслідування корупційних вчинків і конфліктів інтересів, залучати громадськість до протидії корупції та досягати успіху у реформуванні місцевої влади», – зазначають автори ідеї зі «Стоп корупції».

Другие новости