ПоддержатьУкраїнська

Майже 1 млн грн збитків навколишньому природному середовищу — задоволено позови прокуратури до державних лісгоспів

StopCor
StopCor

StopCor

Майже 1 млн грн збитків навколишньому природному середовищу — задоволено позови прокуратури до державних лісгоспів

Судом задоволено дві позовні заяви Ізюмської окружної прокуратури Харківської області про стягнення з лісових господарств збитків, заподіяних навколишньому природному середовищу  на суму майже 1 млн грн.

Як повідомив керівник окружної прокуратури Микола Дементьєв, встановлено, що Державною екологічною інспекцією у Харківській області проведено позапланові перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства у діяльності державних підприємств «Балаклійське лісове господарство» та «Ізюмське лісове господарство».  

За результатами перевірок  виявлені факти порушення вимог чинного законодавства, а саме незаконної вирубки дерев на території вказаних державних лісгоспів без відповідних дозвільних документів.

Внаслідок незаконних дій державі заподіяно збитки на суму майже 1 млн грн.

Вказані обставини стали підставою для направлення окружною прокуратурою двох позовних заяв в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції Харківської області до  вказаних підприємств.

Рішеннями Господарського суду Харківської області констатовано, що позовні вимоги прокурора є обґрунтованими та доведеними, та прийнято рішення про стягнення збитків на користь держави.

Довідково: рішення законної сили не набрали, триває строк на апеляційне оскарження.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

Другие новости