ПоддержатьУкраїнська

Миколаївські поліцейські повідомили про підозру двом особам за поширення злочинного впливу та звернення до «авторитета»

StopCor
StopCor

StopCor

Миколаївські поліцейські повідомили про підозру двом особам за поширення злочинного впливу та звернення до «авторитета»

Обидва підозрюваних наразі знаходяться у виправних установах.

Протиправну діяльність підозрюваних викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області, слідчі слідчого управління ГУНП в Миколаївській області за процесуального керівництва прокуратури.

За даними слідства, 28-річний мешканець Миколаєва, відбуваючи покарання у Вознесенській виправній колонії за свою протиправну діяльність, здобув авторитет не лише серед засуджених, але і серед осіб з кримінального середовища. Останні зверталися до нього за допомогою.

Так, розуміючи про можливості «авторитета», до  нього звернувся 50-річний мешканець Донецької області, якого засуджено до довічного позбавлення волі за скоєння вбивства та наразі відбуває покарання в Бахмутській виправній колонії. Його брат, мешканець Миколаївської області, заборгував 2000 доларів США, тому він просить допомогти їх повернути.

Маючи авторитет у кримінальному середовищі, 28-річний чоловік організував угруповання, яке, погрожуючи фізичною розправою, вимагало кошти з родича «замовника», за що його було затримано та повідомлено про підозру. Наразі він знаходиться під вартою в СІЗО.

На підставі матеріалів причетності цих осіб до кримінальних правопорушень їм було повідомлено про підозри. 28-річному кримінальному «авторитетові» - за ч. 1 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу) Кримінального кодексу України, а    50-річному чоловікові - за ч. 1 ст. 255-3 (Звернення за застосуванням злочинного впливу) Кримінального кодексу України.

Санкції обох статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції

Другие новости