ПоддержатьУкраїнська

На Буковині керівнику ТОВ повідомлено про підозру у незаконному видобуванні корисних копалин на понад 22 млн грн

StopCor
StopCor

StopCor

На Буковині керівнику ТОВ повідомлено про підозру у незаконному видобуванні корисних копалин на понад 22 млн грн

За процесуального керівництва прокуратури Чернівецької області слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, керівнику товариства з обмеженою відповідальністю повідомлено про підозру у порушенні правил охорони або використання надр, незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення, незаконному заволодінні землями водного фонду в особливо великих розмірах, а також службовому підробленні та використанні завідомо підробленого документа (ч. 2 ст. 240, ч. 2 ст. 239-2, ч. 2 ст. 366 та ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, протягом грудня 2017 року - серпня 2018 року товариство, не маючи будь-якого передбаченого законодавством дозволу на користування земельною ділянкою для цілей, пов`язаних з використанням надр, спеціального дозволу на видобуток корисних копалин загальнодержавного значення, незаконно видобувало піщано-гравійну суміш. У результаті цих дій з русла річки видобуто та звернуто на свою користь корисні копалини в обсязі майже 30 тис куб м, чим заподіяно збитки на загальну суму понад 22 млн грн.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.Прес-служба прокуратури Чернівецької області

Другие новости