ПоддержатьУкраїнська

На Черкащині приватне підприємство розікрало кошти, виділені на ремонт доріг

StopCor
StopCor

StopCor

На Черкащині приватне підприємство розікрало кошти, виділені на ремонт доріг

Співробітники Служби безпеки України викрили факт розкрадання приватним підприємством державних коштів, виділених на ремонт доріг у місті Сміла Черкаської області.

Про це повідомили у прес-центрі СБ України.

У жовтні 2015 року Смілянська міська рада уклала рамкову угоду підряду з однією із черкаських комерційних структур на заміну дорожнього покриття декількох вулиць міста. Загальна проектна вартість проведення ремонтних робіт становила понад п'ять мільйонів гривень. Фінансування здійснювалося цільовою субвенцією з держбюджету і кошти були повністю перераховані бізнесменам.

Правоохоронці встановили, що підприємці в актах виконаних робіт завищили дані стосовно кількості використаних будівельних матеріалів та їх ціни. За попередніми оцінками, їм вдалося привласнити понад один мільйон гривень держкоштів. Під час обшуків в офісах бізнесменів співробітники спецслужби спільно з прокуратурою вилучили документацію, яка свідчить про здійснення фінансової оборудки при ремонті доріг.

Вирішується питання про накладання арешту на рахунки комерційної структури. Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Другие новости