ПоддержатьУкраїнська

На Дніпропетровщині бізнесмен влаштував незаконне звалище токсичних відходів

StopCor
StopCor

StopCor

На Дніпропетровщині бізнесмен влаштував незаконне звалище токсичних відходів

Під Дніпром невідомий бізнесмен скинув в ґрунт тонні небезпечних хімічних відходів, які несуть шкоду навколишньому середовищу і жителям міста. Детальніше про це розповідає "ТСН" у своєму сюжеті.

 Скрін з відео

Повідомляється, що інцидент стався в місті Підгороднє, що під Дніпром. Невідомий підприємець купив там земельну ділянку, заявивши, що будуватиме там будинок. Однак, з часом глибина котлованів на території досягла 6 метрів і кілька вантажних машин почали скидати туди невідомі відходи.

Після скидання відходів, підприємець кудись зник. Мешканці Підгороднього підняли паніку, адже такі дії призвели до забруднення ґрунту та отруєння довкілля. А оскільки в місті немає централізованого водопостачання, людям доводиться пити воду з колодязів. З урахуванням скидання такої кількості хімікатів, навіть вода зі свердловини може виявитися отрутою.

"Це — місцевий Чорнобиль", - каже місцевий житель Василь Пімахов, передає "Znaj.ua".

Жителі Підгороднього негайно звернулися до місцевої влади, проте ті лише відмахуються, перенаправляючи городян від однієї інстанції до іншої, оскільки зайняті виборами. Рятувальники і поліція також відмовчуються-одні заявляють, що у них немає ліцензії на вивезення та утилізацію токсичних відходів, а інші не можуть встановити особу правопорушника.

Під час розглядів городяни самостійно взяли проби ґрунту на ділянці і провели експертизу.

"Більше одиниці бути не повинно. А ми маємо тисячі і десятки гранично допустимих концентрацій", - сказав екологічний аудитор Григорій Шматков.

https://youtu.be/OQLsEgmZwws

Як повідомляв "СтопКор" раніше, у Дністрівці Кельменецького району на яхт-базі загинув 19-річний хлопець.

Другие новости