ПоддержатьУкраїнська

На Донеччині голова селищної ради отримала 5 років за хабар

StopCor
StopCor

StopCor

На Донеччині голова селищної ради отримала 5 років за хабар

Голову однієї із селищних рад Донецької області засудили до 5 років позбавлення волі за отримання хабара.

Про це повідомляє прес-служба Донецької прокуратури.

"Красноармійський міськрайонний суд підтримав позицію прокуратури Донецької області та визнав винною голову однієї з селищних рад Донеччини у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України", - йдеться у повідомленні.

За даними прес-служби, у вересні 2015 року чоловік звернувся до спеціаліста-землевпорядника селищної ради з приводу прискорення відведення в тимчасове використання земельних ділянок для ведення городництва, які перебувають у комунальній власності селищної ради.

У подальшому, спеціаліст-землевпорядник з цим питанням звернувся до голови селищної ради, яка в приватній бесіді повідомила, що можна прискорити вирішення цього питання, якщо особисто її передадуть 4000 гривень. Землевпорядник повідомив громадянину про незаконні дії голови та запропонував звернутися до правоохоронних органів з відповідною заявою.

"Діючи під контролем правоохоронців, спеціаліст-землевпорядник передав голові раніше обумовлену неправомірну вигоду у сумі 4 000 гривень, остання, в свою чергу, підписала акт погодження про відведення в тимчасове користування земельних ділянок", - додали у прокуратурі.

У відомстві повідомили, що правопорушницю затримали під час отримання неправомірної вигоди у службовому кабінеті.

За отримання хабара жінку засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією половини належного їй майна.

Нагадаємо, 3 листопада повідомлялося, що Служба безпеки України затримала у зоні АТО на Донбасі бійця спецпідрозділу "Ягуар" Національної гвардії за хабар.

Другие новости