ПоддержатьУкраїнська

На Донеччині правоохоронці викрили схему привласнення бюджетних коштів під час реконструкції спорткомплексу

StopCor
StopCor

StopCor

На Донеччині правоохоронці викрили схему привласнення бюджетних коштів під час реконструкції спорткомплексу

У результаті оборудки правопорушники привласнили 3,6 мільйона гривень, виділених державою на потреби фізичного розвитку та спортивного виховання дітей та молоді регіону. Злочинну діяльність фігурантів припинили співробітники Покровського районного управління поліції, Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Покровської окружної прокуратури.

Поліцейські спільно з СБУ у Донецькій області викрили факт привласнення бюджетних грошей під час капітального ремонту об’єкту соціальної сфери. Злочинну схему організували керівник управління у справах сім’ї, молоді та спорту однієї з міськрад та представник підрядної організації.

Встановлено, що посадовці уклали договір на капітальний ремонт фізкультурно-оздоровчого комплексу у місті Родинське. Для виведення бюджетних коштів у «тінь» зловмисники внесли неправдиві відомості до актів виконаних робіт щодо будівельних матеріалів, які фактично не були використані.

У результаті оборудки правопорушники привласнили 3,6 мільйона гривень, виділених державою на потреби фізичного розвитку та спортивного виховання дітей та молоді регіону. Загальна сума контракту складала близько 8 мільйонів гривень.

Наразі слідчі повідомили про підозру чиновниці міськради та колишньому директору підрядної фірми за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) та ч.2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує від семи до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.

Покровське районне управління поліції

Донецької області

Другие новости