ПоддержатьУкраїнська

На Донеччині вдалося уникнути розтрати 3 млн грн держкоштів

StopCor
StopCor

StopCor

На Донеччині вдалося уникнути розтрати 3 млн грн держкоштів

За втручання прокуратури Донеччини розірвано незаконний договір на закупівлю товарів за державні кошти на суму майже 3 млн грн.

Прокуратурою області встановлено, що відділом освіти Селидівської міської ради проведено закупівлю за державі кошти кам'яного вугілля майже на 3 млн гривень.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

У ході вивчення документації встановлено суттєві порушення діючого бюджетного законодавства та процедури проведення конкурсних торгів.

Враховуючи встановлені порушення, у квітні 2016 року заступник прокурора Донецької області звернувся до Господарського суду Донецької області в інтересах держави в особі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України до відділу освіти Селидівської міської ради та товариства з обмеженою відповідальністю з позовною заявою.

Прокуратура вимагала визнати недійсним рішення комітету з конкурсних торгів відділу освіти міської ради та договір про майбутню закупівлю вугілля за державні кошти на суму майже 3 млн грн.

Рішенням Господарського суду Донецької області позовну заяву прокурора задоволено у повному обсязі, рішення комітету конкурсних торгів скасовано, а договір про закупівлю товарів за державні кошти на суму майже 3 млн розірвано.

Другие новости