ПоддержатьУкраїнська

На Хмельниччині запобігли незаконному вивезенню лісу до ЄС

StopCor
StopCor

StopCor

На Хмельниччині запобігли незаконному вивезенню лісу до ЄС

У середу, 25 січня, працівниками Служби безпеки України було заблоковано механізм незаконного експорту до країн Євросоюзу лісоматеріалу з Хмельниччини. Нарізі триває досудове слідство у цій справі.

Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

"Правоохоронці встановили, що у 2016 році керівниками одного з комунальних лісових господарств Хмельницької області було видано підроблені документи про "збут" власної деревинної продукції декільком підприємцям-експортерам", - йдеться у повідомленні.

Як виявилося під час слідчо-оперативних дій, комерсанти-правопорушники використали фіктивні товарно-транспортні накладні, щоб легалізувати незаконну вирубку лісу та митне оформлення деревини під час вивезення її за кордон.

За цією "схемою" зловмисника уже встигли експортувати лісоматеріали на понад 100 тисяч гривень.

На цей момент відкрито кримінальну справу за частиною 2 статті 364 та частиною 2 статті 366 ККУ. Оперативники продовжують перевіряти документацію лісгоспу, а також фірм-експортерів.

Раніше повідомлялося, що на Закарпатті СБУ ліквідувала незаконний бізнес приватного підприємця з продажу лісу. Зловмисник встиг продати 3 000 кубометрів деревини.

Другие новости