ПоддержатьУкраїнська

На Львівщині працівницю РАЦСу затримали в момент отримання хабара

StopCor
StopCor

StopCor

На Львівщині працівницю РАЦСу затримали в момент отримання хабара

У Червонограді на 5 років ув'язнення засудили начальницю РАЦСу, яка вимагала півтисячі доларів за пришвидшення видачі документів на зміну прізвища. Жінка не визнала своєї вини попри те, що її затримали "на гарячому".

Як зазначено у судовому вироку, місцевий мешканець хотів змінити прізвище із "Опанасович" на "Андрєєв", через те, що йому запропонували роботу закордоном. У РАЦСі пояснили, що процедура зміни прізвища триватиме три місяці. Зібравши усі документи, він ще раз пішов до начальниці РАЦСу та запитав, чи можна пришвидшити процедуру. Жінка відповіла, що можна і набрала на своєму телефоні цифру "500", додавши упівголоса "доларів".

Через кілька днів він забрав свідоцтво зі зміненим прізвищем, при цьому начальниця держустанови натякнула на винагороду, сказавши, що "тепер справа за ним".

Чоловік вирішив звернутися до правоохоронців та повідомити про вимагання хабара. Затримання відбувалося за стандартною процедурою. Купюри помітили спеціальним розчином, після чого чоловік заніс гроші начальниці РАЦСу. Жінка взяла гроші і її одразу ж затримали.

У засіданні Червоноградського районного суду жінка не визнала своєї вини. Вона переконувала, що не бачила як чоловік клав гроші на стіл та стверджувала, що гроші їй підкинули працівники міліції.

Суд визнав чиновницю винною у хабарництві (ч. 4 ст. 368 КК України) та призначив їй п'ять років позбавлення волі з конфіскацією усього належного їй майна. Окрім того, їй на два роки заборонили займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Другие новости