ПоддержатьУкраїнська

На Львівщині СБУ викрила посадовців, які допомагали призовникам ухилятись від військової служби

StopCor
StopCor

StopCor

На Львівщині СБУ викрила посадовців, які допомагали призовникам ухилятись від військової служби

Співробітники Служби безпеки України викрили два факти вимагання військовими та медиками хабарів від призовників за сприяння в ухиленні від військової служби.

Начальник відділення однієї з військових частин спільно з колегою обіцяли «вирішити» питання про непридатність призовника до служби за 1 тисячу доларів США.

Правоохоронці затримали зловмисників на гарячому неподалік військкомату під час одержання всієї суми неправомірної вигоди.

За винагороду обіцяв вирішити питання з ухиленням від призову і один з керівників «Львівської обласної клінічної лікарні».

Оперативники спецслужби встановили, що лікар пропонував своє посередництво у вирішенні питань щодо непридатності призовників до військової служби. Він обіцяв «домовитись» з керівництвом одного із районного військового комісаріату для звільнення від проходження строкової військової служби за станом здоров'я. Свої «послуги» медик оцінив у 21,5 тисячі гривень.

Правоохоронці затримали зловмисника у службовому кабінеті під час одержання всієї суми неправомірної вигоди. Під час слідчих дій було виявлено 150 тисяч гривень, 600 доларів та 400 євро, походження яких встановлюватиметься слідством.

За обома фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Операція з викриття зловмисників проводилась спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом військової прокуратури Львівського гарнізону.

Другие новости