ПоддержатьУкраїнська

На Миколаївщині під виглядом експорту товарів вивозили за кордон кошти та приховували податки

StopCor
StopCor

StopCor

На Миколаївщині під виглядом експорту товарів вивозили за кордон кошти та приховували податки

СБУ викрила на Миколаївщині схему виведення за кордон валюти через проведення низки експортних операцій з сільськогосподарською продукцією та незаконне відшкодування податків з бюджету. Про це повідомляє прес-служба відомства на офіційному сайті.

Місцевий підприємець зареєстрував дві комерційні структури, через які у 2013-2015 роках поставив в одну з країн Кавказького регіону худобу та іншу сільськогосподарську продукцію на суму 4,2 мільйона доларів. Співробітники спецслужби встановили, що жодних розрахунків за експортними операціями іноземні партнери свідомо не здійснили. Державному бюджету України завданно значних збитків від несплати податків через ненадходження в Україну грошей за поставки, ідеться у повідомленні.

Бізнесмен до того ж закуповував тварин у приватних осіб за готівку, а в бухгалтерських документах проводив як придбаних у сільськогосподарських піпрємств – платників податку на додану вартість (ПДВ). Це дозволило йому безпідставно сформувати податковий кредит та частково відшкодувати його з державного бюджету на суму майже два мільйони гривень, зазначають у прес-службі СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

За матеріалами СБ України Міністертсвом економічного розвитку та торгівлі ініційовано застосування до юридичних осіб, зокрема нерезидентів, які є фігурантами кримінального провадження, спецсанкцій відповідно до ст. 37 Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність» для заборони їх діяльності на території України.

Триває досудове слідство.

Другие новости