ПоддержатьУкраїнська

На Миколаївщині судитимуть рибінспектора за вимагання та підбурювання до надання хабара та замах на шахрайство

StopCor
StopCor

StopCor

На Миколаївщині судитимуть рибінспектора за вимагання та підбурювання до надання хабара та замах на шахрайство

Миколаївська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно інспектора відділу рибоохоронного патруля Чорноморського басейнового управління Держагентства рибного господарства за вимагання та отримання неправомірної вигоди, вчинення закінченого замаху на шахрайство та підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 190, ч. 3 ст. 368 та ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст.15, ч. 1 ст. 369 КК України).

За даними слідства, інспектор одержав 60 тис грн хабара від жителя м. Одеси за невиявлення порушень законодавства та незастосування заходів впливу під час промислового вилову водних (живих) біоресурсів в акваторії Чорного моря.

Окрім цього, посадовець намагався заволодіти шляхом обману 10 тис грн коштів потерпілого під приводом надання неправомірної вигоди іншій службовій особі. Однак реалізувати свої наміри до кінця не зміг, оскільки був викритий та затриманий працівниками правоохоронних органів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.За матеріалами Миколаївської обласної прокуратури

Другие новости