ПоддержатьУкраїнська

На "СтопКор" напали під час мирної акції під будинком батьків піщаного браконьєра

StopCor
StopCor

StopCor

На 'СтопКор' напали під час мирної акції під будинком батьків піщаного браконьєра

На знімальну групу "СтопКору" під час мирної акції протесту під будинком батьків піщаного браконьєра Валентина Рака напали троє невідомих осіб. Спритники погрожували фізичною розправою та кидались на відеокамеру.

"За нашими даними, саме на батька-співорганізатора і керівника низки точок з незаконного видобутку піску у Києві та області Валентина Рака зареєстровані фірми. Тому ми навідались до будинку, де мешкають батьки Рака", – розповів журналіст "СтопКору" Сергій Медяник.

https://youtu.be/-5_SpGzRvR8

Нагадаємо, раніше активісти "Стоп корупції" провели акцію протесту під будинком співорганізатора та керівника низки точок з незаконного видобутку піску у Києві та області, серед яких і місце видобутку у селі Погреби, Валентина Рака.

"Валентин Рак уже більш як 7 років є організатором та керівником злочинного бізнесу з незаконного видобутку піску в с. Погреби, с. Пухівка Броварського р-ну,  озеро Миколайчик Голосіївського району, біля ТЦ "Sky mall" в м. Києві, в с. Шпитьки та інших місцях", – розповіли юристи "Стоп корупції".

"Рак розпочинав свій шлях незаконного видобутку біля с. Погреби Броварського району, за декілька років привівши територію біля заплави р. Десенка у повну непридатність до відпочинку або сільського господарства. У  2012 р. Рак В.Б., за підтримки братів Константиновських, виступив заявником у справі "діамантових прокурорів", яка наразі триває.

За роки керування незаконними піщаними точками винайшов схеми прикриття своєї злочинної діяльності документами. Так, він укладає договори на розчистку водойм (річки, озера) та благоустрій берегів, влаштування пляжів із місцевою сільрадою та ДП "Укрводсервіс", та, нічого цього не виконуючи, видобуває пісок. Хабарі платить керівництву ДП "Укрводсервіс" та місцевим правоохоронцям", – додали у юридичному департаменті проекту.

Другие новости