ПоддержатьУкраїнська

На Сумщині прикордонник за хабар пропустив в Україну іноземців

StopCor
StopCor

StopCor

На Сумщині прикордонник за хабар пропустив в Україну іноземців

Старший прапорщик незаконно пропустив через державний кордон України чотирьох іноземців.

Глухівським міськрайонним судом Сумської області за участі державного обвинувача – заступника військового прокурора Сумського гарнізону Центрального регіону України розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням в хабарництві інспектора прикордонної служби "Шалигіне" ім. Петра Калнишевського Сумського прикордонного загону, пише Depo.Суми з посиланням на прес-службу військової прокуратури Центрального регіону України.

Встановлено, що старший прапорщик одержав від громадянки неправомірну вигоду в розмірі 5000 гривень за незаконний пропуск через державний кордон України чотирьох громадян Казахстану та Узбекистану, а також оформлення відповідних документів для них.

Обвинувачем надано суду беззаперечні докази, зібрані під час досудового слідства, та правоохоронець повністю визнав свою вину і щиро каявся у вчиненому.

Суд визнав прикордонника винним за ч. 1 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди) та призначив максимальне покарання, що передбачене санкцією статті - штрафу 25 500 гривень з позбавленням права обіймати посади у державній прикордонній службі, що пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов'язків строком на два роки.

Другие новости