ПоддержатьУкраїнська

На Волині викрили шахрайський механізм ввезення товарів під виглядом "гуманітарки"

StopCor
StopCor

StopCor

На Волині викрили шахрайський механізм ввезення товарів під виглядом 'гуманітарки'

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили масштабну шахрайську схему ввезення в Україну товарів під виглядом гуманітарної допомоги. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Оборудку організували бізнесмени з Волині, які фальсифікували документи на право ввезення "гуманітарки". Співробітники спецслужби встановили, що середньомісячний обсяг товарів, який поставляли "благодійники", становив п’ятдесят тонн. Серед товарів були, зокрема, спортивний одяг відомих брендів та комп’ютерна техніка, які зловмисники реалізовували за ринковими цінами. Втрати бюджету від несплачених податків та митних платежів сягали три-п’ять мільйонів гривень щомісяця.

Під час обшуків у складських приміщеннях правоохоронці виявили чергову партію незаконних вантажів. В офісах підприємців вилучено комп’ютерну техніку, на якій підробляли документи, "чорну бухгалтерію" для фіктивного списання гуманітарних платежів, підроблені штампи та печатки різних благодійних організацій.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх організаторів та учасників оборудки.

Другие новости