ПоддержатьУкраїнська

На Житомирщині повідомлено про підозру міському голові у розтраті понад 645 тис грн бюджетних коштів

StopCor
StopCor

StopCor

На Житомирщині повідомлено про підозру міському голові у розтраті понад 645 тис грн бюджетних коштів

Прокурор Житомирської області Олег Василів підписав повідомлення про підозру міському голові одного з міст у розтраті майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб та службовому підробленні, що спричинило збитки на суму 645 тис грн (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Також повідомлено про підозру приватному підприємцеві, депутату цієї міськради, у пособництві розтраті майна та підробленні документів з метою привласнення майна (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 3, 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, міський голова, за попередньою змовою з директором приватного підприємства, під час виконання договорів підряду про капітальний ремонт доріг в одному з райцентрів, достовірно знаючи, що будівельні роботи не виконувалися, у грудні 2018 року підписали офіційні документи про їх виконання.

Крім цього, міський голова, діючи за аналогічною схемою, підписав з іншим приватним підприємцем-депутатом цієї ж міськради підроблені документи про виконані послуги з технічного нагляду, які фактично не надавалися.

У подальшому, на підставі неправдивих документів, із міського бюджету на рахунок підприємства та приватного підприємця було безпідставно перераховано кошти на загальну суму понад 645 тис грн.

Незаконні дії посадовця та його спільників викрито правоохоронцями спільно з Управлінням СБУ в області. Досудове розслідування проводить місцеве відділення поліції. Процесуальне керівництво здійснює Коростенська місцева прокуратура.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Другие новости