ПоддержатьУкраїнська

Начальника Управління Держагентства резерву викрили на наданні 40 тис доларів США хабара

StopCor
StopCor

StopCor

Начальника Управління Держагентства резерву викрили на наданні 40 тис доларів США хабара

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора начальника Управління державного резерву Державного агентства резерву України викрили на наданні 40 тис доларів США неправомірної вигоди Голові Державного агентства резерву України.

За даними слідства, посадовець, ймовірно, організував схему отримання неправомірної вигоди від керівників суб’єктів господарювання, які входять до сфери управління Держрезерву, за не звільнення їх з займаних посад та сприяння з боку керівництва Держрезерву у подальшій діяльності. За версією слідства, зазначена особа залишала собі частину неправомірної вигоди, одержаної від керівників суб’єктів господарювання.

1 лютого 2020 року вказаній особі повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 4, ст. 27 ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369, ч. 4 ст. 369 КК України. 2 лютого 2020 року за участі прокурорів Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 2,1 млн гривень.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Другие новости