ПоддержатьУкраїнська

Нардеп-утікач Онищенко хоче стати громадянином Німеччини

StopCor
StopCor

StopCor

Нардеп-утікач Онищенко хоче стати громадянином Німеччини

Колишній український депутат Олександр Онищенко почав оформляти німецьке громадянство. Виявилось, що у цій країні йому навіть будуть раді.

Новину передає "Преса України".

Бургомістр німецького селища Герцлаке Ганс Бєсков заявив, що український нардеп Олександр Онищенко, який втік з України через переслідування правоохоронцями, вже встиг подати документи на отримання німецького громадянства. Зробив він це ще декілька місяців тому.

За прогнозом Бєскова, Онищенку нічого не заважає стати громадянином Німеччини. Зокрема, проти нього у країні не відкриті кримінальні справи. Крім того, біглий народний обранець України вже тривали час перебуває на території Німеччини. Глава громади сподівається, що Онищенко отримає німецький паспорт найближчим часом. За його словами, політик-мультимільйонер має у Герцлаке великий маєток та стайню. Він вважає, що український політичний діяч може принести користь громаді. Як відзначають ЗМІ, Бєсков звернувся до вищих інстанцій з рекомендаційним листом, у якому представив найкращі рекомендації щодо Онищенка.

"Я кілька разів перепитував щодо стану справ. Як мені дали зрозуміти, процес просувається успішно. Я сумнівався, що все вдасться зробити так швидко, проте з актуальної інформації все має вирішитися позитивно", – додав бургомістр.

За попередніми даними, Онищенко пообіцяв Бєскову організувати міжнародні змагання з кінного спорту. Нагадаємо, у 2016 році ВРУ проголосувала за арешт Онищенка. Його звинувачують у контролюванні злочинної організації, яка розкрадала грошові кошти ПАТ "Укргазвидобування". Схема Онищенка принесла державі збиток понад 3 млрд грн.

Другие новости