ПоддержатьУкраїнська

Насіров може залишитися без 100 мільйонів гривень застави

StopCor
StopCor

StopCor

Насіров може залишитися без 100 мільйонів гривень застави

Юристи громадської організації "Центр протидії корупції" звернулися до керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та процесуального керівника відділу управління процесуального керівництва Романа Симківа з проханням повторно подати до суду клопотання щодо стягнення в бюджет 100 мільйонів гривень застави відстороненого голови ДФС Романа Насірова.

Про це журналістам програми "Схеми" (спільного проекту "Радіо Свобода" і телеканалу "UA:Перший") повідомили в ЦПК.

У своєму зверненні від 30 жовтня юристи посилаються на розслідування журналістів "Роман з паспортами", в якому йдеться про порушення Романом Насіровим умови запобіжного заходу, зокрема, двох незданих на зберігання паспортів. І наводяться докази дійсності цих документів.

У листі на ім'я процесуального керівника по справі Романа Симківа "Центр протидії корупції" просить вирішити питання щодо повторного звернення до суду з клопотанням про стягнення застави, внесеної родиною за Романа Насірова, в дохід держави.

Вказані у цьому зверненні обставини дають всі підстави для повторного звернення до суду з клопотанням про звернення застави в дохід держави, – мовиться у зверненні.

Раніше програма "Схеми" з'ясувала, що відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем і нанесенням збитків державі на 2 мільярди гривень, порушив умови запобіжного заходу. Враховуючи це, редакція вважає, що держава має всі підстави стягнути 100 мільйонів гривень застави, внесеної його родичами на тимчасовий рахунок, у дохід держави.

Після сюжету Національне антикорупційне бюро України попросило Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру повторно звернутися до суду з клопотанням про стягнення до державного бюджету 100 мільйонів гривень.

Другие новости