ПоддержатьУкраїнська

Насіров планує виїхати у США на лікування

StopCor
StopCor

StopCor

Насіров планує виїхати у США на лікування

На адресу НАБУ надійшло прохання від відстороненого керівника фіскальної служби Романа Насірова, в якому йдеться про необхідність повернення йому закордонного паспорта. Адже він, знаходячись під слідством, має пройти лікування в США.

Новину повідомляє "Преса України".

Відзначається, що Насіров надав слідству документи, які підтверджують нагальну необхідність виїзду за кордон на лікування. Країною, де повинні надати медичні послуги, Насіров назвав США.

У документі чиновник наголошує на необхідності післяопераційного лікування – хірургічне втручання він вже переніс в Києві. Журналісти також отримали копію запрошення з Національного інституту діабету США – там готові лікувати українця коштом американського бюджету.

"Лікування фінансується з бюджету Департаменту охорони здоров'я США. Клініка хотіла б щорічно оглядати пацієнта з метою контролю за його станом протягом найближчих 5 років. Участь в дослідженні для пацієнта безкоштовно", – йдеться в цьому документі.

Хірург Олександр Ларін, який робив Насірову операцію заявив, що головний фіскал дійсно потребує подальшої терапії.

"У нас відсутній один фармпрепарат, йод 123 – 122 йод є, а 123 немає. Є відповідні труднощі щодо виконання протоколу. Була запропонована клініка в Марселі, в Ізраїлі, в США. Ми направили звернення і виписки з історії хвороби з кодом оперативного втручання. І першими, хто дав добро і запрошення на лікування – були США", – заявив він.

Нагадаємо, детективи НАБУ на початку березня 2017 року затримали Насірова і повідомили йому про підозру у зловживанні владою та службовим становищем.

Другие новости