ПоддержатьУкраїнська

Неподання E-декларації – ДБР повідомило про підозру патрульному

StopCor
StopCor

StopCor

Неподання E-декларації – ДБР повідомило про підозру патрульному

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, повідомили про підозру колишньому поліцейському Управління патрульної поліції в Житомирській області. Правоохоронець підозрюється в умисному неподанні суб’єктом декларування зазначеної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ст. 366 1 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, після свого звільнення у липні 2018 року підозрюваний умисно не подав 2 декларації про доходи, а саме декларацію перед звільненням та за наступний рік, за звітним роком, після припинення діяльності, пов’язаної із виконанням функцій держави. Отже, підозрюваний порушив вимоги частини 2 статті 45 Закону України «Про Запобігання корупції».

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Житомирської області. Оперативний супровід – Житомирське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді штрафу від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або позбавлення волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Другие новости