ПоддержатьУкраїнська

Новий саркофаг в Чорнобилі прослужить 100 років

StopCor
StopCor

StopCor

Новий саркофаг в Чорнобилі прослужить 100 років

Вже в листопаді цього року в експлуатацію буде введений новий саркофаг, зведений над четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Таку інформацію надав президент України Петро Порошенко. За його словами, це убезпечить роботи всередині.

Новину повідомляє "Преса України".

"У листопаді 2017 року ми плануємо введення цього конфайнменту в експлуатацію. Це дасть можливість безпечно проводити роботи всередині, і я хотів би відзначити той факт, що під час проведення робіт, у тому числі й над саркофагом, і всередині, ні один працівник не отримав статус ліквідатора, не отримав небезпечної дози радіації", – сказав він.

Нагадаємо, що в листопаді 2016 року реактор Чорнобильської АЕС накрили новим саркофагом. Новий безпечний конфайнмент (НБК) – найбільш рухома споруда в світі, яка оснащена унікальними технологіями та системами. Висота Арки дорівнює 110 м, довжина – 150 м, ширина – 260 м і вага понад 31 тис. тонн. Влада заявляє, що нова споруда прослужить 100 років.

Нагадаємо, на Житомирщині співробітники державної прикордонної служби України затримали чотирьох сталкерів, які намагалися проникнути в зону відчуження.

Другие новости