ПоддержатьУкраїнська

Обікрали 66-річного громадянина на майже 13 000 доларів – 6 особам, серед яких двоє оперуповноважених Київської поліції, повідомлено про підозру

StopCor
StopCor

StopCor

Обікрали 66-річного громадянина на майже 13 000 доларів – 6 особам, серед яких двоє оперуповноважених Київської поліції, повідомлено про підозру

Слідчі ТУ ДБР у місті Києві повідомили про підозру двом оперуповноваженим одного з управлінь поліції ГУ Нацполіції у м. Києві, громадянину України іноземного походження, який здійснює функції перекладача у різних кримінальних провадженнях та трьом іноземцям. Вони підозрюються у таємному викраденні чужого майна, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з проникненням у житло у великих розмірах (ч. 4 ст. 185 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2020 року вказані особи розробили злочинну схему крадіжки з проникненням у житло похилого чоловіка.

Для цього правоохоронці зібрали інформацію щодо місця розташування житла, наявності у ньому сигналізації та іншу необхідну інформацію, яку повідомили «перекладачу». Останній підшукав виконавців з-поміж іноземців, яким передав отриману від правоохоронців інформацію та координував їх дії.

На іноземців покладалося безпосереднє виконання злочину.

Таким чином, у 66-річного громадянина було викрадено 12850 доларів США та інші особисті речі, які згодом особи розподілили між собою.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідування у кримінальному провадженні здійснює Київська міська прокуратура. Оперативне супроводження — ДВБ Нацполіції.

Другие новости