ПоддержатьУкраїнська

Обласною прокуратурою проведено перевірки щодо додержання прав засуджених на належні та безпечні умови праці

StopCor
StopCor

StopCor

Обласною прокуратурою проведено перевірки щодо додержання прав засуджених на належні та безпечні умови праці

Праця осіб, засуджених до позбавлення волі, є одним із основних засобів їх виправлення та відновлення в соціальному статусі повноправного члена суспільства.

Протягом травня 2021 року органами обласної прокуратури проведено перевірки  діяльності установ виконання покарань та підприємств Державної кримінально-виконавчої служби України в області, під час яких виявлено суттєві порушення вимог законодавства з питань додержання прав засуджених на оплату та охорону праці.     

Зокрема, встановлено порушення з питань нарахування та виплати заробітної плати засудженим, забезпечення їх спецодягом та засобами індивідуального захисту на робочих місцях, створення безпечних умов праці під час використання приладів та устаткувань, а також проходження відповідних навчань та інструктажів з охорони праці.    

За результатами перевірок керівникам установ та підприємств ДКВС України в області внесено 17 документів реагування про невідкладне усунення виявлених порушень законодавства, причин і умов, що їм сприяли, притягнення винних до встановленої законом відповідальності, з метою недопущення у подальшій діяльності цих порушень та неухильного дотримання конституційних прав в’язнів.

Робота на цьому напрямі триває.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

Другие новости