ПоддержатьУкраїнська

Очільницю краматорської освіти суд визнав винною в корупції

StopCor
StopCor

StopCor

Очільницю краматорської освіти суд визнав винною в корупції

Відповідна Постанова була ухвалена 20 квітня Краматорським міським судом.

Начальник краматорського управління освіти Євгенія Сидорова у серпні 2011 року призначила на посаду завідуючої дитячим садком №82 свою доньку, яка виявилася в безпосередньому підпорядкуванні у своїй матері.

Таке підпорядкування прямо заборонено Законом України "Про засади запобігання і протидії корупції", який почав діяти в липні 2011 року. В судовому засіданні було з'ясовано, що Сидорова була повідомлена про вступ в силу цього закону, але навіть не спробувала уникнути конфлікту інтересів.

Більш того, в червні 2015 року керівник управління підписала два накази про преміювання працівників освіти і про надання відпустки з виплатою на оздоровлення. Серед співробітників освіти, які отримали премію і виплату на оздоровлення, була і донька Сидорової. На думку прокуратури, в цих діях є ознака конфлікту інтересів "який полягає у турботі про свою доньку в питанні виплати грошових коштів і своїми службовими обов'язками" і який впливає на об'єктивність дій керівника.

В судовому засіданні Сидорова провину не визнала. Що до знаходження її в прямому підпорядкуванні матері, то вирішити цей конфлікт було неможливо - звільнити її з займаної посади було неможливо через перебування в декретній відпустці.

За результатами судового засідання, Євгенія Сидорова була визнана винною у скоєнні корупційного правопорушення та засуджена до штрафу у розмірі 3,4 тис. грн. Окрім того, начальник управління освіти повинна виплатити державі судовий збір в сумі 275 гривень.

Другие новости