ПоддержатьУкраїнська

Офіс Генпрокурора направив до Генпрокуратури Республіки Білорусь запити про видачу 28 учасників збройного конфлікту на Донбасі

StopCor
StopCor

StopCor

Офіс Генпрокурора направив до Генпрокуратури Республіки Білорусь запити про видачу 28 учасників збройного конфлікту на Донбасі

Офіс Генерального прокурора 11 серпня 2020 року звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про видачу 28 осіб, затриманих 29 липня 2020 року правоохоронними органами Білорусі.

Всім 28 особам, серед яких 9 громадян України, було повідомлено про підозру в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Шевченківським районним судом м. Києва підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Слідством встановлено, що ці особи брали активну участь в бойових діях на території Донецької та Луганської областей у складі терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

Нагадаємо, на підставі клопотання Головного слідчого управління СБУ 31 липня 2020 року Офіс Генерального прокурора звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь з листом про наміри запитувати екстрадицію цих осіб та клопотанням про взяття їх під варту до отримання запитів про видачу, відповідно до ст. 61 Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах 1993 року.

6 серпня 2020 року Генеральний прокурор Ірина Венедіктова в телефонній розмові з Генеральним прокурором Республіки Білорусь Олександром Конюком також підтвердила намір запитувати видачу 28 осіб.

Питання щодо видачі запитуваних осіб вирішуватиметься компетентними органами Республіки Білорусь.

Другие новости