ПоддержатьУкраїнська

Офіс Генпрокурора вимагає посилити протидію потраплянню заборонених предметів до місць несвободи

StopCor
StopCor

StopCor

Офіс Генпрокурора вимагає посилити протидію потраплянню заборонених предметів до місць несвободи

Офіс Генпрокурора за результатами перевірок у пенітенціарних установах, які засвідчили неефективну роботу персоналу місць несвободи у частині запобігання вчиненню в’язнями повторних кримінальних правопорушень, вимагає від регіональних прокуратур посилити контроль за станом злочинності в цих установах.

За оперативною інформацією, вже у 2020 році в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах вчинено 283 злочини, більшість з яких пов’язана зі злісною непокорою осіб, взятих під варту, незаконним обігом наркотиків та шахрайством. За результатами прокурорських перевірок, основні причини цих злочинів напряму пов’язані з потраплянням до установ заборонених предметів та речовин.

З початку року були вилучені з обігу понад 2 тис колючо-ріжучих предметів, 4,8 тис мобільних телефонів, близько 10 тис л спиртовмісних речовин та майже 800 г наркотичних засобів. Канали їх надходження у більшості випадків персоналом не встановлюються, і правоохоронні органи мають надавати належну правову оцінку таким діям.

Офіс Генерального прокурора наголошує на необхідності припинення практики приховування від офіційного обліку кримінальних правопорушень, пов’язаних з вилученням у в’язнів заборонених законодавством предметів та речовин.

Другие новости