ПоддержатьУкраїнська

Омелян: Україна планує залучити 100 млн євро на оновлення електричок

StopCor
StopCor

StopCor

Омелян: Україна планує залучити 100 млн євро на оновлення електричок

Міністерство інфраструктури веде переговори з Урядом Німеччини щодо залучення 100 млн євро на оновлення приміських електричок. Про це повідомили у прес-службі Мінінфраструктури.

Так, в Міністерстві інфраструктури ведуться переговори з Урядом Німеччини щодо залучення 100 млн євро на оновлення приміських електричок. Планується, що за ці кошти буде придбано 10-15 нових приміських електричок для потреб "Укрзалізниці".

"Але це не буде просто транспорт, який вийде на маршрути та демонструватиме збитковість. Міністерство планує організувати своєрідний конкурс між містами: яке місто запропонує кращу концепцію використання електричок, беззбиткову модель, те й отримає нові та комфортні приміські потяги.

"Укрзалізниця" жаліється, що приміські електрички є збитковими, але насправді за проїзд сплачує не більше 20% пасажирів, тому потрібно ввести нормальну систему оплати, контроль, прибрати зловживання - і збитковість перетвориться на щонайменше беззбитковість, а при нормальному підході ми зможемо побачити прибуток", – заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Другие новости