ПоддержатьУкраїнська

Оперуповноважений Нацполіції постане перед судом за побиття патрульного

StopCor
StopCor

StopCor

Оперуповноважений Нацполіції постане перед судом за побиття патрульного

Скеровано до суду обвинувальний акт відносно оперуповноваженого міжрайонного відділу управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції у місті Києві. Правоохоронець обвинувачується в опорі працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків та умисному заподіянні йому побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків (2 ст. 342 та ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.  

Досудовим розслідуванням встановлено, що 18 жовтня 2019 року близько 2 години ночі обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, перешкоджав роботі працівників Управління патрульної поліції у місті Києві, які складали стосовно його товариша адмінпротокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.   Висловлюючи погрози та нецензурну лайку на адресу патрульних, оперуповноважений наніс одному з інспекторів два удари кулаком - в обличчя та руку, чим спричинив останньому тілесні ушкодження.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура міста Києва. Оперативний супровід - Київське міське управління ДВБ Національної поліції України.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Другие новости