ПоддержатьУкраїнська

Пане Вадатурський, Вас чекають в НАЗК: співвласник "Нібулону" попався на конфлікті інтересів

StopCor
StopCor

StopCor

Пане Вадатурський, Вас чекають в НАЗК: співвласник 'Нібулону' попався на конфлікті інтересів

Співвласником агрохолдингу «Нібулон» нардепом Андрієм Вадатурським зацікавились у НАЗК. Його та ще 7 осіб запрошують прибути до Національного агентства для надання пояснень та у разі наявності підстав складуть протоколи про адміністративні правопорушення. У діяльності Вадатурського, який за даними журналістів «СтопКору» поєднує державні справи та бізнесові, користуються державним автопарком та отримує компенсацію за проживання у готелі «Київ», агентство знайшло конфлікт інтересів.

У НАЗК Вадатурського чекають 18 або 19 червня протягом робочого дня.

Пане Вадатурський, Вас чекають в НАЗК: співвласник ''Нібулону'' попався на конфлікті інтересів

Компанію нардепу складуть колега по парламенту Олександр Марченко, перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова та посадовець ГПУ Олександр Савка.

Додамо, раніше журналісти «СтопКору» з’ясували, що народний депутат Андрій Вадатурський – син агромагната та співвласник холдингу «Нібулон». Згідно з офіційними даними порталу Верховної Ради, нардеп не забуває щомісяця отримувати кошти на так звану «компенсацію проживання» у столичному готелі «Київ». Так, тільки за 2018-й Андрій Олексійович отримав такої компенсації на суму майже 158 тисяч гривень.

Лідер вітчизняного аграрного ринку, компанія «Нібулон» має 43 філії в 12 областях України та дві закордонні дочірні компанії. Щоправда, нещодавно довкола цих закордонних «дочок» спалахнув скандал: на думку експертів, родина Вадатурських роками грає в податкові ігри за допомогою офшорів. Згідно з оцінками експертів, через це державний бюджет України щорічно втрачав щонайменше 50 мільйонів доларів США податків.

Проте, як бачимо, на цьому витрати платників податків на родину Вадатурських не закінчуються – й щедрі українці оплачують Вадатурському-молодшому житло та навіть пересування. Згідно з тими ж даними з офіційного парламентського порталу, Андрій Вадатурський дуже не проти покататися на автівках державного автопарку.

У вересні 2018 року виїзд знімальної групи «СтопКору» до ДП «Лідіївське», філії ТОВ СП «Нібулон», через звернення місцевих мешканців, які розповіли про незаконне заволодіння компанією 3000 га земель поблизу села Лідіївка, завершився зухвалим нападом на репортера та відеооператора. Керівництво «Нібулону» відмовилось давати будь-які коментарі з приводу цієї ситуації, ба більше – намагалось кинути тінь на репутацію журналістів.

Другие новости