ПоддержатьУкраїнська

Перемога! Суд зобов'язав нардепа Юрчишина повернути майно стратегічного заводу у Старокостянтинові

StopCor
StopCor

StopCor

Перемога! Суд зобов'язав нардепа Юрчишина повернути майно стратегічного заводу у Старокостянтинові

Господарський суд Хмельницької області зобов'язав фірму народного депутата Петра Юрчишина повернути власність стратегічного заводу "Строймайстер". Про такі результати судового засідання повідомив юрист "Строймайстра" Дмитро Зінкевич.

"Це маленька перемога. Але ми впевнені, що представники фірми нардепа Петра Юрчишина будуть подавати позов в апеляцію", – зазначив захисник ТОВ "Строймайстер" у суді.

Перемога! Суд зобов'язав нардепа Юрчишина повернути майно стратегічного заводу у Старокостянтинові

Нагадаємо, з касації справу повернули до суду першої інстанції. Подробиці справи нагадав журналіст "СтопКору" Сергій Медяник.

"Рівненський апеляційний господарський суд визнав фіктивною біржову угоду, завдяки якій фірма народного депутата Петра Юрчишина отримала залізничні рейки заводу у Старокостянтинові. Відповідно до вироку суду, ТОВ "Візит" мало повернути заводу "Строймайстер" незаконно захоплене майно. Брати Юрчишини подали касацію у Вищий господарський спецсуд і в результаті справу знову повернули до господарського суду Хмельниччини, де все починалось. Наразі у справі з'ясувались нові обставини. Так біржову угоду, завдяки якій фірма Юрчишиних відібрала власність заводу, підписував юрист, який не розуміється на технічних нюансах.

Окрім того, до біржової угоди додався технічний паспорт на залізничні рейки. Але у ньому бракує сторінок. Також ми дізнались, що нотаріус, чиє прізвище фігурує у документах, взагалі не має даних про таку угоду. Суд просить нотаріуса надати підтвердження цьому факту. У результаті слухання справи перенесли на 29 червня. Фактично, у цій справі було вже 6 слухань, жоден з фігурантів на притягнений до відповідальності. Нам видається, що політик Юрчишин  може використовувати свій депутатський мандат для тиску та пресингу, тому винні досі не покарані, а стратегічний завод, технічні потужності якого здатні працювати на користь оборонної галузі країни, залишається без під'їзної залізничної гілки", – розповів журналіст "СтопКору" Сергій Медяник.

Нагадаємо, за результатами розслідування "СтопКору" ТОВ "АП НВП "Візит", яким спільно володіють народний депутат Петро Юрчишин та брат політика і депутат Вінницької обласної ради Микола Юрчишин, у Старокостянтинові на Хмельниччині викрало у підприємства ТОВ "Строймайстер" залізничні рейки. Рейдерство відбувалося під керівництвом начальника Старокостянтинівського відділу поліції Анатолія Чубенка. Поліціянти без жодних пояснень затримали директора ТОВ "Строймайстер".

Другие новости