ПоддержатьУкраїнська

Перевищення повноважень патрульними на Донеччині – ДБР повідомило про підозру

StopCor
StopCor

StopCor

Перевищення повноважень патрульними на Донеччині – ДБР повідомило про підозру

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську, повідомили про підозру інспектору та командиру однієї з рот батальйону патрульної поліції в містах Краматорськ та Слов’янськ УПП в Донецькій області. Вони підозрюються у перевищенні службових повноважень, що супроводжувалось насильством та застосуванням спеціальних засобів, болісним і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями за відсутності ознак катування, вчинених групою осіб, без попередньої змови між собою (ч. 2 ст. 365 КК України).

Слідством встановлено, що  вночі  20 грудня 2019 року патрульні отримали повідомлення про напад на поліцейських з мобільної групи протидії фактам домашнього насильства Краматорського ВП ГУНП в Донецькій області.

Автоекіпаж прибув на прибудинкову територію житлового будинку, де, окрім поліцейських, знаходились двоє громадян, які начебто й здійснили напад. На одному з громадян вже були одягнені кайданки. Не враховуючи поведінку другого громадянина, який на той час жодних протиправних дій не вчиняв,  патрульні розпилили йому в обличчя сльозогінний препарат. Після чого повалили його на асфальт та надягли кайданки. Потім, без роз'яснення прав та обов'язків, не складаючи відповідних протоколів, не пред'являючи жодних звинувачень щодо вчинення ним будь-яких правопорушень, на службовому автомобілі поліції потерпілого доставили до наркологічного диспансеру.

Внаслідок цього постраждалий отримав тілесні ушкодження легкої тяжкості.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Донецької області.

Другие новости