ПоддержатьУкраїнська

Після нападу на "СтопКор" брату політика з Марганця підписали підозру та оголосили у розшук

StopCor
StopCor

StopCor

Після нападу на 'СтопКор' брату політика з Марганця підписали підозру та оголосили у розшук

Прокурор Нікопольської місцевої прокуратури Дніпропетровської області підписав повідомлення про підозру Віталію Бондаренку у зв'язку з перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів "СтопКору".

Про це журналістку проекту Лілію Ткачук повідомили у відомстві.

"Власник приміщення за адресою місця реєстрації юридичної особи, що стала об'єктом уваги в рамках журналістського розслідування, у травні 2016 року вчинив умисні дії, що перешкоджали законній професійній діяльності журналістів "СтопКору" і фактично перешкодив здійснювати збір матеріалів розслідування під час перебування у громадському місці", - зазначив прокурор Нікопольської місцевої прокуратури Дніпропетровської області Володимир Дружинін, який підписав повідомлення про підозру.

Наразі досудове розслідування стосовно особи, що вчинила перешкоджання професійній діяльності журналістів, зупинено у зв'язку з оголошенням підозрюваного у державний розшук, зазначили у відомстві.

Нагадаємо, що під час зйомок сюжету про сміттєву мафію у Марганці на Дніпропетровщині на знімальну групу "СтопКору" накинувся брат місцевого депутата Олександра Бондаренка - Віталій.

Під час розслідування журналісти з'ясували, що мер міста доручила вивезення сміття приватній фірмі. За умовами конкурсу, який провели з порушеннями, непотріб мали вивозити за межі міста - до Нікополя. На ділі - відходи складують у самому Марганці на закритому полігоні. Фірма "Тандем транс сервіс", яка за сумнівних умов виграла конкурс, належить депутатові місцевої ради, голові однієї з політичних сил та поплічнику очільниці міста - Олександрові Бондаренку. Про це йшлося у розслідуванні "СтопКору".

Журналісти навідалися за юридичною адресою фірми, втім на місці дізналися, що такого підприємства немає. Натомість, у будівлі розміщені оптика та ремонт ювелірних виробів, які належать братові Бондаренка. Коли чоловік побачив камеру, почав кричати, що проти знімання, а далі кулаком поцілив у камеру, нагадують деталі інциденту журналісти проекту.

"Нападник завдав матеріальних збитків проекту на 25 тисяч гривень. Наразі юристи "Стоп корупції" готують позов до суду", - повідомляє журналістка Лілія Ткачук.

Другие новости