ПоддержатьУкраїнська

Після візиту "СтопКору" прокуратура Чорноморська зацікавилась чиновницею-корупціонеркою Липач

StopCor
StopCor

StopCor

Після візиту 'СтопКору' прокуратура Чорноморська зацікавилась чиновницею-корупціонеркою Липач

У прокуратурі Чорноморська Одеської області зареєстрували заяву активістів "Стоп корупції" із корупційним досьє на начальницю відділу державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області Олену Липач.

За даними розслідування журналістів, чиновниця спільно з чоловіком за гроші допомагають громадянам у вирішенні земельних питань. Очільник відомства запевнив представників проекту, що у разі підтвердження фактів злочину у прокуратурі відкриють кримінальне провадження. Деталі повідомив правозахисник "Стоп корупції" Ігор Бондарчук.  "Ми поспілкувались із головним прокурором Чорноморська. Надали усі факти та підтвердження корупційних злочинів з боку подружжя Липачів. Правоохоронець зазначив, що у відомстві ретельно перевірять усі наведені обставини, а в разі підтвердження фактів порушення законодавства з боку чиновниці та її чоловіка відкриють кримінальне провадження", – розповів правозахисник "Стоп корупції" Ігор Бондарчук.

Нагадаємо, журналісти "СтопКору" викрили цілий сімейний підряд, який у припортовому Чорноморську промишляє видачею липових дозволів на нелегальні прибудови. Автор розслідування Олександр Мамай через інсайдерів у Чорноморській міськраді розкрив усі злочинні схеми начальниці відділу ДАБІ Олени Липач, її чоловіка та помічника-"рєшали". Окрім продажних чиновників, які за гроші "узаконюють" нелегальні будівлі, у Чорноморську існує кілька схем з отримання землі в обхід законів.

"Перша схема – цінні землі виділяють на кооперативи. Проте це не кооперативи учасників АТО, вчителів або тих, кому нема де жити. Друга "накатана" схема – комунальні підприємства, вони отримують землю без конкурсу. Під час будівництва або реконструкції комунальних та державних установ обов’язково готується проектно-кошторисна документація. Але якщо вартість робіт до 300 тисяч гривень – експертиза цієї документації – необов’язкова. Тоді й з’являються грошові маніпуляції – по-народному "відкати". Будматеріали раптово дорожчають, у робітників – зарплати як у ЄС. Якщо ж кошторисна вартість об’єктів – понад 300 тис. грн, їх просто ділять на частини, щоб не перевищувати ліміт", – зазначає автор сюжету Олександр Мамай з посиланням на інформацію інсайдерів.

Другие новости